2. oktober 2011

Barnefri hele helgen!

Når barna har blitt kjørt til Bestebet og bestefar, hva gjør mor og far da? 
Vel, planen var i alle fall å stikke av til Gøteborg, for en storby - shoppe - hotellferie. Vi skulle hive oss i bilen så fort barna var levert. 
Ble det sånn da? Nei.... 
For mor ble nemlig syk (så klart. Skikkelig bra taima spør du meg). Så vi valgte å tilbringe fredagen hjemme, med god middag og gullrekka på tv. 
Lørdag skulle vi dra, og det gjorde vi også. 
Første stopp, Sarpsborg (noe som er ca 8 minutters kjøretur fra gårdsplassen vår), for mannen måtte ha kaffe. 
Andre stopp, Nordby kjøpesenter. Her kjøpte vi inn vinterjakke til mannen, og 7 votter til barna og meg, så nå er vi nesten klare for vinteren...  
Tredje stopp, Strømstad. Vi måtte en tur innom apoteket kom vi på, og jeg fikk sjangsen til å komme meg inn i en krims krams butikk, jeg lenge har hatt lyst til å besøke. Litt handling ble det også. 
Fjerde stopp,Tanum, tissepause for ho mor... 
Men nå kunne vi endelig ta landeveien fatt. 

Mobilfoto

Planene om Gøteborg er blitt skrinlagt, nå peker vi heller nesa mot Smøgen (femte stopp) for å titte, og gå en tur langs bryggepromenaden. Utrolig vakkert. 

Mobilfoto

Kungshamn (sjette stopp) for å spise middag, noe som viste seg å være litt vanskelig, siden vi ville finne noe annet enn en pizzeria, for vi var sultne for tidlig! Middagsserveringen åpnet kl 17, mens vi var sultne kl 16.
Vi fikk da heldigvis løst det sånn etterhvert. Og mens vi nøt vårt delvis kulinariske måltid ble vi underholdt av å tyvlytte på tre brautende karer som satt sånn ca 4 båser unna. 
Nå var planen egentlig den at vi skulle fortsette ferden videre til Lysekil, teste lykken og se om det fantes noe hotell der med ledige rom.  for vi besitter jo fortsatt evnen til å være spontane, ta ting som det kommer... Ikke sant?
Vi valgte i stedet å dra hjem. Siden mannen nå også har bekynt å hangle, og jeg er rimelig tett i overetasjen.
Stopp nr sju, tanke bilen og kaffekoppen til mannen, mens jeg klarte å motstå fristelsen for å kjøpe med meg flere interiørblader.
Stopp åtte, tilbake på Nordby kjøpesenter som så klart hadde stengt butikkene siden klokka hadde passert 19.00 på kvelden. 
Stopp ni, Rema 1000 her hjemme. Handlet inn popcorn og nesespray, siden vi glemte det på apoteket i Strømstad. 
Stopp nr ti, finall destination; HJEMME! 
Her slang vi en film vi har sett før i spilleren, spiste popcorn og døste i sofaen. 
Søndagen gidder jeg ikke nevne en gang, siden den har vært mer uproduktiv enn noen annen dag denne helgen, og barna ikke kommer hjem før utpå kvelden en gang. 

Så hva er konklusjonen da? Vel, det kan virkelig se ut til at foreldrerollen har spist seg vei gjennom hjernen vår, og tydeligvis har foretrukket å lamme vårt spontane og iderike senter. 
For hva annet kan egentlig ha skjedd, siden vi liksom blir helt komatisert så fort ungene løper ut over dørterskelen? For en ting er sikkert; Det er utrolig slitsomt å ha barnefri...

Eller så kan vi jo bare skylde på snørrete neser og såre halser, og si at hadde vi vært friske, da hadde det vært andre boller da... 

Om ikke annet så har vi jo i alle fall fått slappet av... Eventyrlysten får heller vente til en annen dag. 

Gotteriogsann YIngen kommentarer: